"Først tak for at I tænkte på os og på familierne i Lukashuset, Danmarks første hospice for børn og unge."

 

Sankt Lukas Stiftelsen har en 117 år lang historie som Diakonissehus. Det centrale er det diakonale arbejde, som søstrene i mange år bar alene. Da søstrene levede i et fællesskab på Stiftelsen, gik al indtægt, deres løn og hvad man ellers modtog til drift af Stiftelsens forskellige tilbud.

 

Princippet med, at alle gaver, arv og donationer går direkte til de tilbud/brugere, som de er givet til, gælder stadig på Sankt Lukas Stiftelsen.

 

Det betyder, at vælger I at støtte Lukashuset, går det donerede beløb direkte til Lukashuset. Situationen er stadig den, at Stiftelsen stort set selv skal finansiere driften af Lukashuset. Glædeligt nok har af Regeringen afsat et beløb på 5 mio. kr. på finansloven til støtte for Lukashuset – men da det koster årligt ca.12 mio. kr. at drive – så der er lang vej igen. Derfor modtages al støtte med stor taknemmelighed.

 

Støtten fra Skebjerggaards Juletræer går ind på Lukashusets aktivitetskonto, som dækker ekstra aktiviteter for familierne, de livstruede børn og deres søskende.

 

Tak fordi I støtter familierne i Lukashuset, Danmarks første hospice for børn og unge.

 

Vidste du – at Sankt Lukas Stiftelsen for 25 år siden også startede det første Voksenhospice i Danmark? De første 8 år for egne og indsamlede midler, før hospice blev sat på finansloven. I dag er der 19 voksenhospices i Danmark.

 

Du kan læse mere om Lukashuset på https://sanktlukas.dk