Bæredygtighed

I sæsonen 2021 samarbejder vi med et skovdistrikt, som dyrker juletræ efter økologiske principper, men træerne er ikke certificeret. Herfra indkøber vi en lille mængde af juletræer, hvor der hverken er brugt sprøjtemidler eller kunstgødning. Disse kan ikke fås som fæld selv, men de står smukt og naturligt udstillet på vores stadeplads. Pris 500,-. 

Vi kan også være heldige at skaffe et på bestilling i den helt rigtige størrelse til afhentning i ugen op til jul. I er altid velkomne til at give os et kald.  

Politiken bragte i 2019 en lang artikel om ”Travlhed på plantagen”, som omhandler vores anden gård, Abildgaarden, hvor vi bor til daglig. Her er nogle uddrag og citater, der både fortæller lidt om vores dyrkning med respekt og omtanke for naturen.

»Der har været en forestilling om, at man passer på natur og miljø ved ikke at skove træ, men heldigvis mærker jeg igen en glæde ved at bruge træ«, siger Per Bundgaard, med henvisning til at klimadebatten har skabt ny respekt for fornybare naturlige ressourcer.

»Jeg planter jo en masse nye. Træ er verdens mest klimavenlige produkt, så længe vi genplanter og dyrker dem på en balanceret måde«, siger Per Bundgaard

»I kan se på stammerne, hvordan vi med en firbladet saks har lavet snit i barken. Det gør vi i våde perioder for at begrænse væksten, så træet bliver harmonisk. Når topskuddet ikke får så meget saft, skyder det mindre. Man kan gøre det med kemi, men det vil vi ikke«, fortæller skovfogeden.

(Tak til Annemette og Andreas, der har skrevet og fotograferet til den fine artikel.)

Dette website anvender cookies.  Læs mere